Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Един от най-известните лекари у нас дари икони на Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 14:41 / 22.12.2016Коментари ()1129
©
5 икони получи като дарение община Несебър от един от най-известните лекари у нас онкологът - мамолог проф. д-р Иван Гаврилов. В момента те се намират в Археологическия музей, след като бяха осветени в църквата "Св. Успение Богородично" на Игнажден от отец Петър. "През лятото иконите ще бъдат преместени в петте храма от духовния път в старинния град, а именно в "Св. Стефан", "Христос Пантократор", "Йоан Кръстител", Св. Параскева" и "Св. Спас"", сподели кметърт при предаване иконите за съхранение в музей "Старинен Несебър".

Община Несебър изказва благодарност и признателност към професора, който кметът Николай Димитров ще удостои с почетен плакет за дарителство.

До жеста на дарение се стигна, след като през лятото проф. д-р Иван Гаврилов е посетил града на ЮНЕСКО, а лично кметът Николай Димитров в ролята на гид го информира подробно за постоянните грижи, които общината полага за опазване на културно-историческото наследство, безценно както за България, така и за света. Впечатлен от разговора с градоначалника лекарят, който е известен със своето родолюбие и дарителска дейност, прибавя към своя дълъг списък с добрини и тази към Несебър.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Edin-ot-nai-izvestnite-lekari-u-nas-dari-ikoni-na-Nesebur-692542
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.