Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивчанка иска съдебна закрила от сестра си
Автор: Екип Burgas24.bg 08:36 / 15.02.2017Коментари ()1108
© 24 часа
Адвокат Милена Кадиева от "Джендър алтернативи"
Съдебна закрила ще поиска пловдивчанка, подложена на психически и физически тормоз от сестра си, която е алкохоличка и наркоманка. Това съобщиха от неправителствената организация "Джендър алтернативи" за защита на жертви на насилие. Пред психолозите Ана Василева разказала, че живее с дъщеря си и насилничката в едно и също жилище.

Сестра й Илияна непрекъснато разпродавала вещи, за да се снабди с водка и марихуана. След като се дрогирала, тя вдигала скандали на близките си, замеряла ги с чаши и чинии, налитала на бой. Ана и дъщеря й се принудили да се изнесат на квартира, но пак се върнали, тъй като били притиснати финансово.

На 25 януари т.г. се наложило да викат полиция, тъй като Илияна изпаднала в неадекватно състояние. Започнала да крещи, че ще ги убие, счупила стъклото на врата в жилището. Униформените, които пристигнали на място, успели да я усмирят. Съставили й и предупредителен протокол. Те обаче признали пред Ана, че повече нищо не могат да направят. 

По тази причина жената е подготвила молба до съда за незабавна защита от домашно насилие. Ако магистратите я удовлетворят, Илияна ще бъде изведена принудително от апартамента. Няма да има и право да доближава сестра си. Следващата стъпка е издаване на трайна заповед за закрила. Нейният срок за действие е от 3 до 18 месеца.

От "Джендър алтернативи" твърдят, че през последните 1-2 г. в Пловдив са се увеличили случаите на хора, които злоупотребяват с алкохол или наркотици и тормозят близките си, тъй като липсва адекватна грижа за тях. Ако бъдат отстранени от семейните жилища, ставали клошари



Източник: в. "24 часа"


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Plovdivchanka-iska-sudebna-zakrila-ot-sestra-si-704634
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.