Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
90% от бездомните в Бургас са минавали през Приюта
Автор: Екип Burgas24.bg 15:31 / 17.02.2017Коментари ()1066
© Burgas24.bg
90% от бездомните хора в Бургас са минавали през Центъра за временно настаняване, като 10% са временно приходящи от някъде. Това каза Димитринка Колева, управител на Центъра за временно настаняване в Бургас, цитирана от "Фокус".

"Голяма част от тези хора отказват услугата за временно настаняване още в Агенция социално подпомагане. Има и летни акции, които се провеждат за бездомни, и зимни, като откритите лица се насочват от органите на реда към институцията, и когато разберат за правилата в Центъра подписват декларация, че отказват настаняване", подчерта Колева. По думите й това са едни и същи хора, които попадат в тези акции. "Услугата, която предоставя социалното заведение е доброволна, след като откажат да бъдат настанени няма механизъм, който да ги задържи на сила", обясни Димитринка Колева.

Тя добави, че процедурата за настаняване в Центъра гласи попълване на доброволно заявление, след което се издава заповед и се пуска договор. "Обработваме всички сигнали, които се подават към Центъра за временно настаняване, но много хора предпочитат да останат на улицата", каза Колева.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/90-ot-bezdomnite-v-Burgas-sa-minavali-prez-Priyuta-705348
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.