Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Болен младеж събра парите за животоспасяваща операция
Автор: Екип Burgas24.bg 15:32 / 23.02.2017Коментари ()934
©
17-годишният Илиян Солтариев, който се нуждае от животоспасяваща трансплантация на бъбрек, за да живее, събра необходимата сума за операцията. Радостната новина съобщи майката на Илиян -Деси. 

Тя благодари на всички познати и непознати, които са откликнали на призива за помощ на сина й. Така бяха събрани необходимите пари от 140 109 лв.

Последната мощна кампания бе организирана от възпитаниците на гимназия "В.С.Аксаков", които събираха по еднолевова монета за болния младеж. Родители и баби и дядовци също се включиха и дариха пари за каузата Илиян Солтариев да живее без болка и страх от болестта. 

Майката разказа, че 5-годишното братче на Илиян-Калоян най-много се радвало, че батко му ще оздравее. Сега 17-годишният Илиян ходи три пъти в седмицата на хемодиализа и всяка процедура, която е болезнена, уврежда органите на момчето. Близките му са осъществили контакт с болница в Беларус, където може да му бъде извършена трансплантацията и след като парите вече са събрани, Илиян, придружен от майка си, ще замине за бившата руска република, за да му бъдат направени изследвания.


Източник: Монитор


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Bolen-mladezh-subra-parite-za-zhivotospasyavashta-operaciya-706604
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.