Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Американски върховен съдия се срещна с бургаски магистрати
Автор: Екип Burgas24.bg 14:40 / 21.04.2017Коментари ()1501
©
Съдии и прокурори от района на Апелативен съд - Бургас заедно с адвокати от Адвокатската колегия в града се срещнаха с Ричард Гейбриъл, съдия от Върховния съд на щата Колорадо/САЩ/. Домакин на срещата беше Апелативен съд - Бургас.

Съдия Гейбръл изнесе лекция пред бургаските магистрати на тема "Как се управлява един съд?" и говори за съдийското самоуправление в Америка. В последвалата дискусия бяха засегнати и въпроси за атестирането на съдиите, професионалното развитие на магистратите, отношенията между адвокатурата и съдийството и електронното правосъдие. Съдия Гейбръл изрази надежда срещите с българските магистрати да положат основите на едно бъдещо успешно сътрудничество.

От 2008 г. до 2015 г. Ричард Гейбриъл е бил съдия в Апелативния съд на Колорадо. От 2015 г. е назначен във Върховния съд на американския щат. Гейбриъл е с богат опит в областта на търговското право и интелектуалната собственост. Заема ръководни длъжности в различни организации на юристи, чиято цел е да подпомагат професионалната юридическа общност чрез различни обучителни програми, менторство и др.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Amerikanski-vurhoven-sudiya-se-sreshtna-s-burgaski-magistrati-718666
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.