Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ученици ще демонстрират умения за оказване на първа помощ в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:17 / 28.04.2017Коментари ()2144
©
Утре от 10:00ч. в района на Пантеона и Флората в Приморски парк - Бургас БЧК ще проведе Областния кръг на XXIX-то поредно състезание на Ученическите екипи по Първа помощ (УЕПП), в което ученици на възраст 12-14 години ще демонстрират умения за оказване на първа помощ.

В състезанието сили ще премерят 7 училища от гр.Бургас - ОУ "П.Р.Славейков", ОУ "Бр.Миладинови", ОУ "Ант.Страшимиров", ОУ "В.Априлов", ОУ "Елин Пелин", ОУ "Кн.Борис I" и ОУ "Кл.Охридски". Всеки отбор се състои от 4 основни участници. Победителите в областния кръг на състезанието ще представляват Бургаска област на Националното състезание на УЕПП в Долни Лозен, София в началото на юни.

Състезателната първа помощ тества уменията на подрастващите да се справят с кризисни състояния и да помагат на пострадали в зависимост от спецификата и степента на нараняванията. Оценяват се и качества като бързина, екипност, съобразителност, проверяват се уменията на младежите да действат адекватно за облекчаване болката на пострадалите до пристигане на медицински екип. Оказването на първа помощ на пострадал в рамките на първите 6-8 минути след възникване на инцидента е жизнено важно, затова целта на БМЧК е да бъдат обучени повече млади хора по темата.

По традиция, през година Български младежки Червен кръст провежда Национално състезание на Ученическите екипи по Първа помощ (УЕПП), в което участват отбори от цялата страна, състоящи се от ученици на възраст от 12 до 14 години.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Uchenici-shte-demonstrirat-umeniya-za-okazvane-na-purva-pomosht-v-Burgas-720114
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.