Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Подкрепата към МБАЛ "Бургасмед“ от Българския лекарски съюз след случая с битите медици
Автор: Екип Burgas24.bg 16:44 / 26.05.2017Коментари ()2558
©
Среща между председателя на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев и зам.-председателя д-р Галинка Павлова, и ръководството на МБАЛ "Бургасмед" се проведе днес. Поводът бе поредният недопустим и грозен акт на агресия срещу медицинско лице. Български лекарски съюз изрази своята подкрепа и съпричастност към пострадалите медици и персонал, нападнати от пациент в спешното отделение на МБАЛ "Бургасмед" преди дни.

По време на срещата в лечебното заведение председателят на съсловната организация, д-р Венцислав Грозев и зам.- председателя д-р Галинка Павлова обсъдиха обстоятелствата около случилото се на територията на болницата със зам.-управителя д-р Христо Добрев и изразиха своето негодувание към деянието на 22- годишния пациент, нападнал лекуващите лекари и обслужващия персонал.

"Агресията, насочена към медиците и персонала на МБАЛ "Бургасмед" е поредната проява на неприемливо и крайно осъдително поведение към медик. Зачестяващите случаи на насилие към представители на медицинското съсловие буди у нас крайно разочарование и недоумение", обясни д-р Грозев.
БЛС е категоричен, че ще бъде непримирим в борбата срещу агресията към лекари и ще сезира всички отговорни институции за прилагане на законов инструментариум срещу насилието над медицински лица. Председателят на БЛС, д-р Венцислав Грозев коментира по време на срещата, че вече е направил предложение към настоящото правителство за увеличаване на санкциите за нападение над лекари и медицински персонал. До дни съюзът ще инициира и обсъждане на кампания за подкрепа на медицинските лица, пострадали от насилие и за превенция на агресията срещу медици.

Ръководството на МБАЛ "Бургасмед" благодари за подкрепата от страна на съсловната организация и изрази надежда, че скоро ще бъдат предприети адекватни действия от страна на компетентните органи за осигуряване на безопасна работна среда на лекарите и медицинския персонал у нас.



Още по темата: общо новини по темата: 11
30.01.2018 »
30.01.2018 »
29.01.2018 »
01.06.2017 »
26.05.2017 »
26.05.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Podkrepata-kum-MBAL-Burgasmed-ot-Bulgarskiya-lekarski-suyuz-sled-sluchaya-s-bitite-medici-725482
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.