Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бус се вряза в пешеходци пред джамия в Лондон, има загинал
Автор: Екип Burgas24.bg 08:35 / 19.06.2017Коментари ()1580
© БГНЕС
Превозно средство се вряза в пешеходци тази нощ в северен Лондон пред джамията във "Финсбъри парк". Един човек е убит и 10 са ранени при нападението. 48-годишният шофьор на микробуса е арестуван, съобщи полицията, цитирана от "Ройтерс". "Един човек загина на място. Осем души, пострадали при нападението, бяха откарани в три болници, а на двама души беше оказана медицинска помощ на място", се казва в съобщението на полицията.

Нападателят бил задържан от минувачи, след което бил арестуван от полицията и отведен в болница, за да се прецени психическото му състояние. "Рано е да се каже дали има пострадали българи. Кризисният щаб работи. Чакаме официалната оценка за характера на инцидента", каза в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия посланикът ни в Лондон Константин Димитров. 

Британският Съвет на мюсюлманите определи случилото се като "терористично нападение срещу богомолци". "От свидетелства на очевидци изглежда, че извършителят е бил мотивиран от ислямофобия", заяви генералният секретар на съвета Харун Хан в комюнике, публикувано в Туитър. Британският премиер Тереза Мей заяви, че полицията разследва случая като възможно терористично нападение.

Мей заяви в декларация, че мислите й са с ранените. "Това е ужасяващо. Всички мои мисли са с ранените, с обичните им хора и със спасителните екипи, работещи на място", гласи декларацията, цитирана от "Ройтерс".



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Bus-se-vryaza-v-peshehodci-pred-dzhamiya-v-London-ima-zaginal-729969
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.