Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пожарната реагирала на над 400 сигнала за последните дни с дъжд и градушки
Автор: Екип Burgas24.bg 15:10 / 07.07.2017Коментари ()1006
© Burgas24.bg
Само за тези 2-3 дни, в които имаше интензивни валежи от дъжд и градушки, екипите на пожарната реагираха на над 400 сигнала. Това каза в интервю за Агенция "Фокус" началникът на сектор "Превантивна дейност" в ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. инспектор Стефан Стефанов.

"Основно те са свързани с наводнени приземни етажи, наводнени помещения, паднали дървета, счупени клони. Екипите се погрижиха за отстраняването им. Изключително тежка беше ситуацията в района на Плевен. Там беше задействан и областният щаб за защита при бедствия. Бяха взети мерки максимално бързо да бъде възстановена и нормалната среда за живот. За съжаление, много трудно се адаптираме от високите температури към силните дъждове. Имам предвид хората, не нашите екипи", коментира Стефанов. По думите му е радващо, че няма загинали и пострадали хора при тези инциденти.

"Смятам, че хората трябва да оценят личната си отговорност към собствената си безопасност и тази на техните близки, както и към това да опазим природата около нас", каза още Стефан Стефанов.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Pozharnata-reagirala-na-nad-400-signala-za-poslednite-dni-s-duzhd-i-gradushki-733727
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.