Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Спорен казус едва не остави без подслон 210 туристи в Черноморец
Автор: Екип Burgas24.bg 10:44 / 19.08.2017Коментари ()2520
Министърът на туризма Николина Ангелкова съдейства лично за решаване на спорен казус, който за малко не остави без подслон в Черноморец 210 български туристи, между които и деца. В следобедните часове вчера тя бе уведомена по телефона от ръководителка на групата, че в хотел "Мурите бийч" в града отказват настаняване на танцьори, пристигнали за участие във фестивал. Причината според ръководството на хотела била, че туроператорът "Еврогрейд" ООД - организирал престоя, не бил заплатил стари задължения към тях. 
 
Министър Ангелкова веднага информира за казуса председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов и спешно отпътува за Черноморец. Към хотела пое и екип инспектори от Главна дирекция "Туристическа политика" на министерството. На място пристигна и Константин Райков, член на Комисията за защита на потребителите. Спешната проверка на Министерството на туризма показа, че туроператорът има застраховка, удостоверението му в Националния туристически регистър е от 2005 г. 

Хотелът отговаря на изискванията, установи проверката на експертите. След проведените на място преговори хотелиерът настани групата туристи, независимо от старите задължения на туроператора, и ще си търси по съдебен ред невъзстановените средства. 

"Хората не бива да стават заложници на частно-правен спор", категорична бе министър Ангелкова.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sporen-kazus-edva-ne-ostavi-bez-podslon-210-turisti-v-Chernomorec-741892
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.