Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нискотарифна компания пуска целогодишни полети до Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:14 / 29.08.2017Коментари ()18318
© Burgas24.bg
Нискотарифна компания пуска целогодишно полети от два европейски града до Летище Бургас от април. Предварителната договорка е те да се изпълняват два пъти седмично. Самолетите са с капацитет от 170 седалки. Така 340 души седмично ще имат възможност да посещават Бургас седмично. Това обяви председателят на Комисия по туризъм в Общинския съвет на Бургас Живко Табаков, предаде репортер на Burgas24.bg.

От разгледаната днес докладна записка става ясно, че кметът на Бургас Димитър Николов лично провел срещи с представители на най- големите low-cost компании, на които присъствали и представители на ръководството на "Фрапорт Туинстар Еърпорт" АД Бургас и председателят на Общински съвет Бургас. В резултат на това, една от компаниите е отправила предложение до Община Бургас за стартиране на двата целогодишни маршрута. Очакванията са освен финансова подкрепа, която "Фрапорт Туинстар Еърпорт" АД предоставя за новостартиращи авиокомпании, да се осигурят допълнително средства за маркетинг на Бургас и региона, в размер на 100 000 евро на маршрут, за период от 3 години.

Това е възможност за развитие на целогодишен туризъм не само за Бургас, но и за целия регион и при обединяване усилията на местната власт и бизнеса, финансирането ще бъде напълно постижимо. Наличието на редовни линии през зимния сезон, ще допринесе за увеличаване на заетостта в хотелите, ще осигури допълнителни клиенти за заведенията и търговските обекти в региона и безспорно ще има добавена стойност върху икономиката. Стимулирането целогодишни посещения на туристи в област Бургас, чрез реклама на региона в авиокомпаниите ще се изпълнява от съществуващото сдружение с нестопанска цел в обществена полза "Асоциация Бургаски залив", учредители на което са общините Бургас, Несебър Поморие и Созопол. Все още не е ясно останалите три общини с какви суми ще се включат, но дори и да не го направят Общинският съвет днес одобри да бъде дофинансирана тази разлика. Сумата, която заявява Община Бургас сега е 60 000 лв.

"Надявам се това да бъде едно добро начало и да се привлекат инвеститори от страна на бизнеса. Това е стъпка в бъдещето", сподели Табаков.

Какво още каза общинският съветник Живко Табаков - вижте в нашето видео!




Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Niskotarifna-kompaniya-puska-celogodishni-poleti-do-Burgas-743786
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.