Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
БНТ и Нова тв разменят новинарските си шефове
Автор: Екип Burgas24.bg 11:35 / 23.10.2017Коментари ()1444
©
Даниел Чипев ще ръководи емисиите в частната медия, Константин Кисимов - в обществената.

Прощален купон с Даниел Чипев организираха репортерите на БНТ в края на миналата седмица. Причината е, че началникът им отива на същата позиция в Нова тв. Неговото място в обществената медия се заема от Константин Кисимов, доскоро ръководил емисиите на Нова тв, съобщава "24 часа".

Ето такава странна професионална рокада се случва тези дни в двете големи телевизии.

Чипев, който досега беше директор на дирекция "Информация" и отговаряше за новините, актуалните предавания и спорта в БНТ, на практика ще заеме мястото на Дарина Сарелска в Нова тв от началото на следващия месец. Тя беше освободена от този пост през лятото.

За Чипев се променя работното място, но не и йерархията, тъй като ще бъде пряко подчинен на досегашната си шефка Вяра Анкова. След като приключи и вторият ѝ мандат като генерален директор на БНТ, от 9 октомври тя е генерален директор "Информация" в "Нова Броудкастинг груп".

Моделът на частната медия също не е нещо ново за него, тъй като преди години е работил като репортер в кабелната тв "Ден" и в Нова тв.

Овакантеното място в БНТ още от понеделник, 23 октомври, се заема от Константин Кисимов. Впрочем той не идва директно от Нова тв, а от "България он ер", където пое новините през юли.

Преди това дълги години беше в Нова тв - продуцент, зам. главен редактор на новините и актуалните предавания и изпълнителен продуцент. Тв кариерата му започва навремето като редактор в БНТ, след което и там става главен редактор на новините.

След официалното встъпване в длъжност на двамата екипите и на двете телевизии очакват да има и други персонални промени.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/BNT-i-Nova-tv-razmenyat-novinarskite-si-shefove-754272
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.