Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мощен взрив изравни със земята легендарен стадион
Автор: Екип Burgas24.bg 10:34 / 05.12.2017Коментари ()1721
©
Легендарен стадион беше разрушен от втори опит. Първото зрелищно взривяване се провали, след като осем от заложените експлозиви не бяха задействани. При втория опит обаче съоръжението с 80 000 места рухна. Съоръжението, което преди 42 години се сдоби с ултрамодерен покрив, не се използва вече и е в тежест на местните власти. Стадионът "Понтиак Силвърдоум" не се ползва над десет години.

Разрушаването на огромното спортно съоръжение бе предвидено за неделя, но въпреки множеството заложени взривове, сградата така и не помръдна. Според представители на местните власти причината е, че стадионът бил построен твърде добре. Арената е паметна за американския спорт, като през 1975-а се сдоби с покрив, който бе ултрамодерен за онова време и изглеждаше като изцяло сребърно покритие.

Той затваряше напълно пространството над терена, където играеше "Детройт Лайънс", отборът по американски футбол. "Силвърдоум" бе първият напълно покрит стадион в НФЛ, а през 1994-а затвори покрива си и за два мача от групите на Мондиал 94, като това отново се случи за първи път - двубои от Световно първенство на закрито. В историята остава и един финал на Супербоул, също под покрива на тази арена - през 1982 г.



 



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Moshten-vzriv-izravni-sus-zemyata-legendaren-stadion-762271
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.