Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Владимир се покри! Не дойде в съда заради стара травма от брадва в главата!
Автор: Екип Burgas24.bg 11:54 / 13.12.2017Коментари ()4110
© Burgas24.bg
Адвокат Пенев (вляво) заяви, че клиентът му е болен. Според прокурор Ханджиев, това е стратегия.
Владимир Колев, който уби велосипедист на пътя и избяга, не се яви на съдебното заседание на което обжалва наложения му постоянен арест. Адвокатът му Радостин Пенев оправда отсъствието му със здравословни проблеми. Софиянецът имал със стара черепно-мозъчна травма, причинена от удар с брадва в главата. Според прокурора обаче това е стратегия, за да се покрие от журналистите и гневите граждани, събрали се пред съдебната палата, предава репортер на Burgas24.bg.

Прокурор Георги Ханджиев бе категоричен, че са налице са всички доказателства, че Владимир е шофирал автомобила и че той е причинил катастрофата. Това се доказва от назначените процесуално-следствени действия и свидетелски показания. Приложената ДНК експертиза доказва, че натривка на външната част на автомобила съвпада с ДНК профила на загиналия велосипедист.

По време на съдебното заседание стана ясно, че 59-годишният софиянец е бил осъждан за кражби. Според прокуратурата бягството на Владимир от катастрофата говори за това, че има опасност обвиняемият да се укрие и да извърши ново престъпление. Към момента на софиянецът е бил с 2,7 промила алкохол в кръвта. Тепърва предстои обвинението да бъде преквалифицирано в по-тежко.

Защитникът на Владимир посочи, че не били на лице предположения, че 59-годишният мъж е автор на престъплението. Според адвокатът очевидците не били видели него, а сега щели да го познаят, защото го видели по медиите и разпознаването било опорочено. Като довод да се прибере у дома, отново бе изтъкнат фактът, че Владимир гледал майка си, която страдала от деменция. За целия си 37-годишен стаж зад волана, Владимив имал едва 2 нарушения на пътя - хващан е без гражданска отговорност и е глобяван за неправилно паркиране.




Още по темата: общо новини по темата: 20
26.01.2021 »
05.06.2020 »
11.12.2019 »
03.12.2019 »
01.10.2019 »
25.03.2019 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Vladimir-se-pokri-Ne-doide-v-suda-zaradi-stara-travma-ot-bradva-v-glavata-763792
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.