Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Откриха пушка и газов пистолет в колата на д-р Миринчев след разстрела на котето Алфи
Автор: Екип Burgas24.bg 20:44 / 17.01.2018Коментари ()9493
© Флагман
Газов пистолет и въздушна пушка са открили разследващите в колата на д-р Стефан Миринчев след обиска и претърсването във връзка с убийството на бялото коте Алфи на сем. Кацарски.

Криминалистите са претърсили къщата му в кв. Банево рано сутринта на следващия ден, след като докторът бил разпитан във Второ РУП Бургас, съобщава Флагман.бг. Пред разседващия полицай той написал кратко обяснение по случая, съдържащо едно изречение в смисъл, че няма оръжие. 

Полицаите претърсили къщата в кв.Банево, но не открили нищо, след което обаче се насочили към джипа на д-р Миринчев, паркиран пред дома му. От багажника извадили пушката и газовия пистолет. При обиските служителите на реда намерили и кутийка със сачми.

По досъдебното производство са назначени 3 експертизи. Те трябва да докажат дали с иззетата от доктора пушка е умъртвен пухкавият Алфи. Трупът на котето е изпратен за аутопсия в Стара Загора, за да бъде доказано дали сачмите в тялото му са произведени от оръжието на д-р Миринчев. 

Самият той твърди, че ужасяващият видеозапис, който е запечатал убийството на красивото коте, е манипулиран и иска специалистите да докажат автентичността му.

В момента се събират още доказателства по случая. Образувано е наказателно производство срещу неизвестен извършител. Дори и становищата на експертите да докажат, че д-р Миринчев е застрелял собственоръчно домашното животно, той ще бъде освободен от наказателна отговорност по чл. 78 а, тъй като е с чисто съдебно минало. В най-лошия случай лекарят ще бъде глобен и ще остане с чисто съдебно минало.

Аз не се занимавам със съседа си и нямам претенции към него. Не искам само да вади оръжие в присъствието на детето ми и съпругата ми, каза адвокат Кацарски.




Още по темата: общо новини по темата: 2
05.01.2018 »
05.01.2018 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Otkriha-pushka-i-gazov-pistolet-v-kolata-na-d-r-Mirinchev-sled-razstrela-na-koteto-Alfi-770020
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.