Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Сгради в Бургас стават достъпни за хора с увреждания с част от 3 млн. лева от излишъка
Автор: Екип Burgas24.bg 15:52 / 12.02.2009Коментари ()1026
©
Народният представител от НДСВ Деница Димитрова се срещна с представители на организации на хора с увреждания и социални работници от областта
Държавни сгради в Бургас могат да станат достъпни за хората с увреждания, ако съответните администрации кандидатстват по програма на Министерството на държавната администрация и административната реформа. 3 млн. лева от излишъка от бюджета са предвидени за достъпна архитектурна среда, като няколко града вече са кандидатствали за монтиране на подвижни платформи в обществени сгради. Това заяви народният представител от НДСВ Деница Димитрова на среща с представители на организации на хора с увреждания и социални работници от областта, която се проведе днес в Бургас по инициатива на общинската структура на НДСВ.

Целта на срещата бе народният представител Деница Димитрова да информира хората с увреждания и представителите на социалните институциите с последните законодателни промени, както и да чуе проблемите, с които са се сблъскали и предложения за решаването им.

С направените промени в Закона за държавния служител, за първи път в България се налага квота за назначаване в администрацията на хора с трайни увреждания. Квотата е в размер на 2% от състава на съответната администрация. "Това е пример, който частните работодатели трябва да последват", каза Деница Димитрова. Освен това законът задължава администрациите да осигурят достъпна архитектурна среда за наетите служители с трайни увреждания.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sgradi-v-Burgas-stavat-dostupni-za-hora-s-uvrezhdaniya-s-chast-ot-3-mln-leva-ot-izlishuka-77045
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.