Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Симеонов: Няма да допуснем затворените комплекси да бъдат лишени от плажовете си
Автор: Екип Burgas24.bg 15:05 / 16.02.2018Коментари ()2586
© Burgas24.bg
Няма да допуснем затворените морски комплекси да бъдат лишени от плажовете си. Това заяви във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, предаде репортер на Varna24.bg.

"Имаме разминаване с Министерство на туризма по отношение на концесията на плажовете. Начинът е регламентиран в новия Закон за концесиите, където се премахва категорията "Концесия по право". По този въпрос вече сме имали разговори с ръководството на министерството и аз поемам ангажимент, че няма да се допусне това затворените комплекси да бъдат лишени от плажовете си".
 
Симеонов коментира и другия сериозен проблем на морските курорти - свлачищата. Той поясни, че Северното крайбрежие има сериозни проблеми със свлачищните процеси за разлика от Южното. В тази връзка Областният съвет по туризъм, създаден днес, ще търси начин за финансиране укрепването на свлачищата. Само за свлачището на Трифон Зарезан във Варна били нужни около 50 млн.лв., които не били по силите на държавата, допълни още Валери Симеонов.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Simeonov-Nyama-da-dopusnem-zatvorenite-kompleksi-da-budat-lisheni-ot-plazhovete-si-775676
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.