Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Зеленият телефон" на РИОСВ прегря от сигнали за мръсен въздух! Вижте какво отговориха от там!
Автор: Екип Burgas24.bg 12:12 / 09.03.2018Коментари ()3570
© Burgas24.bg
Десетки сигнали са получени снощи на "зеления телефон" на Регионалната инспекция по околна среда и води за неприятна миризма във въздуха в града. От РИОСВ информираха, че  от 23.30 до 01:00 часа граждани са звънели, за да съобщят за задушлива миризма на ароматни въглеводороди от комплексите "Славейков“, "Изгрев“, "Лазур“, "Братя Миладинови“ и квартал "Ветрен“.

От РИОСВ-Бургас са извършили проверка на всички автоматични измервателни станции за контрол качеството на въздуха – Автоматична измервателна станция (АИС) "Долно Езерово“, АИС "Меден рудник“, ДОАС-РИОСВ.  Установено е, че няма регистрирани превишения на праговите стойности на нормите на контролираните замърсители в атмосферния въздух.

В ежедневния рапорт на оператора "Лукойл Нефтохим Бургас“АД до РИОСВ-Бургас е докладвано, че дружеството не е в експлоатация от 1 март 2018 г., поради капитален ремонт. Започнати са извънредни проверки на единната противоаварийна служба, при което не са констатирани миризми. Забранени са всички дренирания на апарати и оборудване към въздушна и водна среда. Прекратени са всички  технологични дейности с потенциален риск от емисии на въглеводороди.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zeleniyat-telefon-na-RIOSV-pregrya-ot-signali-za-mrusen-vuzduh-Vizhte-kakvo-otgovoriha-ot-tam-779345
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.