Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Апелативна прокуратура – Бургас отбеляза 20 години от своето създаване
Автор: Екип Burgas24.bg 16:50 / 23.03.2018Коментари ()3212
Апелативна прокуратура – Бургас отбеляза 20 години от своето създаване. Годишнината бе отбелязана в тържествена обстановка и зала "Изток“ на Бургаския свободен университет, предаде репортер на Burgas24.bg.

Сред официалните гости на събитието бяха областният управител Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова,  говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова,  членове на Висшия съдебен съвет и други. 

В своето слово председателят на апелативната прокуратура Бургас Любомир Петров разказа за нейното създаване през 1998 година.  Той отбеляза, че в институцията са работили  общо 16 прокурора, към момента техният брой е 9. Първият служител в институцията е Мара Ангелова, постъпила на работа на 30 март 1998 година на длъжност началник административна служба. "През тези 20 години и в добро и лошо сме поддържали колегиални и човешки отношения между нас. Били сме единни и сме се отзовавали и сме организирали множество благородни инициативи", изтъкна Петров.

Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави служителите на Апелативна прокуратура. В словото си той благодари на институцията за съвместно извършените инициативи. Сред тях са промените в Наредбата за опазване на обществения ред, след които бе засилен контролът на внасяне на наркотични вещества и хладни и огнестрелни оръжия в нощните заведения. "В продължение на 6-7 години имаше нападения с хладни оръжия в нощни заведения и съвместно с областната дирекция на МВР и Апелативна прокуратура разработихме мерките.  Те вече са в действие и са изключително успешни", отбелязва Николов.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Apelativna-prokuratura-Burgas-otbelyaza-20-godini-ot-svoeto-suzdavane-782046
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.