Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общински съветник търси подкрепа от гражданите срещу "Зелената зона" през уикенда! Включете се в подписката!
Автор: Екип Burgas24.bg 15:57 / 29.03.2018Коментари ()3371
Подписка под мотото "От теб зависи как ще се управлява ТВОЯТ БУРГАС" събира позицията на бургазлии, които са за отпадане на "Зелена зона" през уикенда в Морската градина на Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg. Тя е инициирана от общинския съветник от "Движение България на гражданите" Живко Табаков. Дейният политик ще внесе в ОбС - Бургас докладна записка за премахване на платеното паркиране в Приморски парк през почивните дни, която ще бъде разгледана на сесия на 24 април. Табаков се надява събраните подписи да дадат допълнителна тежест на неговото предложение и местният парламент да се съобрази  с желанието на бургазлии.

Решението за въвеждане на "Зелена зона" в Морската градина от Пантеона до паркинга на "Капаните", дори през събота и неделя,  бе взето през декемврийската сесия от Общинския съвет. Така обаче бизнесът на практика има неравенство между бизнеса, счита Табаков. Причината е че през уикенда на Централния плаж "Синята зона" е безплатна, а на Северния ще се заплаща солено. С това заведенията и обектите на единия плаж вероятно ще станат по-предпочитани в най-посещаваните от бургазлии и гости на града дни.

"Постигнахме да имаме концесионер на плажа, който да предлага чадър и на шезлонг за 1 стотинка. А с действието на колегите на Общинския съвет и на мнозинството ние направихме така, че паркингът да струва от 5 до осем лева, ако плажуващите отидат с автомобили на плаж", счита Табаков.

Подписката ще продължи до 21 април и са предвидени няколко пункта, в които гражданите ще могат да се включат в нея. Живко Табаков бе категоричен, с нея се поставя началото на серията от действия, които ще се предприемат по отношение на работата на Общинския съвет. Според него решенията на местния парламент последните месеци нямат достатъчно публичност и гражданите не са добре информирани какви са последиците от тях. 

Какво още каза общинският съветник Живко Табаков вижте в нашето видео! 




Още по темата: общо новини по темата: 8
25.09.2018 »
18.07.2018 »
06.07.2018 »
05.07.2018 »
23.04.2018 »
16.04.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtinski-suvetnik-tursi-podkrepa-ot-grazhdanite-sreshtu-Zelenata-zona-prez-uikenda-Vklyuchete-se-v-podpiskata-783209
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.