Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
След гнусната гавра с българското знаме: Стотици искат да линчуват мургавия гамен
Автор: Екип Burgas24.bg 13:14 / 04.04.2018Коментари ()7603
©
Снимката е илюстративна
Сериозно етническо напрежение се надига след гнусната гавра в българското знаме във варненското село Царевци, увери се Burgas24.bg. Както съобщихме, 16-годишният Хасан се напил, качил се на бетонната козирка над входа на училището в селото, като счупил два прозореца и съвсем съзнателно свалил поставеното на пилона знаме. Счупил дръжката му и започнал да го размахва от козирката. След това го запалил и стъпкал.

Поругаването на българския флаг буквално отприщи общественото недоволство. На този етап заканите към гамена от ромски произход са предимно в социалните мрежи, но нищо чудно напрежението да ескалира, предвид факта, че мургавият вандал е пуснат на свобода и прокуратурата няма да внесе искане за задържането му под стража. Срещу него няма да бъде повдигано обвинение, в най-добрия случай, ще отнесе парична глоба, която семейството му едва ли ще плати.

Както съобщихме, 16-годишният Хасан е ученик в 10-ти клас в Провадия. Гаврата е извършена около 22:00 часа на 1 април пред погледите на група младежи, с които се събирал в двора, за да пушат марихуана и за да си чатят с безплатен интернет.

Сигналът за случая е подаден от директорката на училището, която на следващата сутрин, при идването си на работа видяла, че трибагреника над входа липсва, а след това намерила и следите от проникването в сградата и от унищоженото знаме. Според проведеното разследване по случая, никой от групата, станала свидетел на вандалския акт, не се е опитал да спре непълнолетния наглец.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Sled-gnusnata-gavra-s-bulgarskoto-zname-Stotici-iskat-da-linchuvat-murgaviya-gamen-784220
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.