Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Великден подрани в Бургас! Ето как се забавляваха малки и големи в парка на "Изгрев"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:19 / 05.04.2018Коментари ()3212
Цветен празник в парка на бургаския жилищен комплекс "Изгрев" организираха младежите от "Движение България на гражданите" – Бургас. Дамите от фолклорните групи "Ветренски славеи" и "Равнечанка" зарадваха всички не само с прекрасните си изпълнение на български фолклор, но и се впуснаха в битка за най-вкусно приготвен и оригинален козунак. След дълъг размисъл тричленно жури обяви Мария Славова от ФГ "Равнечанка" за най-добър майстор на великденския сладкиш, предаде репортер на Burgas24.bg.   

Най-щастливи от празника  сред природата бяха разбира се децата. За тях бе предвидено пространство, с всичко необходимо, в което да демонстрират уменията си за боядисване на великденски яйца. Най-красивото от тях обагри малката Константина, която получи много подаръци. С награди си тръгнаха и всички останали малчугани. Пръв великденско яйце боядиса общинският съветник и председател на Комисията по туризъм Живко Табаков. Както повелява традицията той изрисува червен кръст на челото на най-малката участника в импровизираното състезание.  

Инициативата се провежда за втора поред година, а част от боядисаните яйца и домашно направените козунаци ще бъдат дарени на социално слаби бургазлии.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Velikden-podrani-v-Burgas-Eto-kak-se-zabavlyavaha-malki-i-golemi-v-parka-na-Izgrev-784475
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.