Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обрат! Стадион "Лазур“ се продава, собственикът кани община Бургас на преговори
© Burgas24.bg
Покупката на стадион "Лазур“ от община Бургас вече не е мит, показа проверка на Burgas24.bg. В писмо до местния парламент изпълнителният директор на "Спортс пропърти мениджмънт“ Даниела Чорбаджиева изразява готовност за провеждане на преговори за сключване на договор за покупко-продажба на имота, собственост на дружеството.

Припомняме, че духовете около продажбата на стадиона бяха разбунени през ноември миналата година от общинския съветник Ивайло Вагенщайн. Той обяви, че съоръжението струва 4 милиона и призова община Бургас да стартира процедура по неговото закупуване. Това буквално екзалтира привържениците на футбола в града, които подеха множество инициативи в тази насока.

В интервю за Burgas24.bg Митко Събев бързо попари техните мераци, изтъквайки факта, че стадион "Лазур“ е обект на съдебни спорове и продажбата му на този етап е невъзможна. Именно по тази причина кметът Димитър Николов взе компромисно решение – да изгради общински стадион с 6000 седящи места. За
© Burgas24.bg
С това писмо собственикът на стадион "Лазур" кани община Бургас на преговори
място на новото съоръжение бе избран парцел в ж.к. "Меден рудник".

"Представляваното от мен акционерно дружество е безспорен собственик на гореописания имот. Към настоящия момент правото на собственост върху имота не е предмет на съдебни спорове. Стойността на имота, съгласно счетоводните документи на акционерното дружество е в размер на 25 000 000.00 лв (двадесет и пет милиона лева), без включен в цената данък върху добавената стойност. Посочената по-горе цена на имота подлежи на обсъждане“, посочва в писмото си Даниела Чорбаджиева.



Още по темата: общо новини по темата: 28
03.09.2020 »
07.05.2018 »
12.04.2018 »
11.04.2018 »
30.01.2018 »
08.01.2018 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obrat-Stadion-Lazur-se-prodava-sobstvenikut-kani-obshtina-Burgas-na-pregovori-785119
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.