Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Районен магистрат и полицейски инспектор на дискусия с ученици от Английската
Автор: Екип Burgas24.bg 16:59 / 12.04.2018Коментари ()2515
©
Вредите от употребата на алкохол и наркотични вещества и законовите мерки дискутираха с ученици от 8-ми и 10-ти класове на Английската езикова гимназия в Бургас съдия Анатоли Бобоков и Сабина Петрова, инспектор в "Детска педагогическа стая“ към 5-то РПУ. На децата бяха разяснени видовете наркотични вещества, влиянието и пораженията, които имат върху крехкия детски организъм.

Полицейският инспектор визира процеса с примери и изследвания на учени, правени в продължение на 30 години. Гореща се оказа темата за употребата на марихуана и "обратния дозов ефект“, който се предизвиква. Инспектор Петрова разказа на учениците за работата си с деца, потърпевши от употребата на алкохол и опиати.

Не по-малко любопитство предизвика и темата за наказанията, които законът предвижда при държание на наркотични вещества. Районният съдия с огорчение сподели, че при близо 4 от делата, които разглежда за ден, подсъдимите влизат в затвора вслед
©
ствие на шофирането след употреба на алкохол и наркотици. "Непълнолетните лица са наказателно отговорни, а в българското законодателство няма "еднократна доза“, коментира още лекторът.

Съвместната инициатива бе част от цикъла с лекции по Образователната програма на ВСС "Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, които провеждат магистрати и прокурори от Окръжен и Районен съд – Бургас и Окръжна и Районна прокуратура.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Raionen-magistrat-i-policeiski-inspektor-na-diskusiya-s-uchenici-ot-Angliiskata-785570
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.