Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Уникално! Сватба на холивудски актьор по българска традиция в Жеравна
Автор: Екип Burgas24.bg 12:19 / 17.08.2018Коментари ()5367
©
В село Жеравна започва Международният фестивал на фолклорната носия. Десетки ще бъдат облечени с пъстри носии от цяла България. В предаването "Преди всички“ по БНР организаторът на фестивала и ръководител на Ансамбъл "Българе“ Христо Димитров разказа какво още може да се види:

"Това, което е нещо, което няма как да се повтори на някой друг фестивал, ще бъде сватбата на холивудския актьор Бен Крос, който взе решение да се ожени по традиционен български начин, облечен с българска национална носия пред толкова много хора. Самият факт, че Бен Крос решава да направи това нещо е един голям преклон пред българската традиция и пред българския фолклор и пред България въобще. Мисля, че всеки, който ще присъства на фестивала, никога няма да забрави тази сватба – как ще го бръснем с бръснача, как ще се бори за тази булка, как ще му искаме откупи, как ще целува ръка на кръстника и ще му иска прошка, как ще ѝ търси обувката, която ще е скрита, как ще го захранват с погача с мед и ще го лъжат, че животът е сладък. Това никога не са го виждали в Холивуд“.

Предстои голямо надпяване, надсвирване и надиграване, каза Христо Димитров и покани всички да отидат на фестивала:

"Има само един начин да изживеете скок назад във времето и да присъствате на сватба на холивудски актьор по българска традиция. Това е като дойдете на фестивала на фолклорната носия в Жеравна този уикенд. Очакваме ви“.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Unikalno-Svatba-na-holivudski-aktyor-po-bulgarska-tradiciya-v-Zheravna-809897
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.