Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вижте как бургаските огнеборци почетоха паметта на загиналите си колеги
Автор: Екип Burgas24.bg 11:58 / 13.09.2018Коментари ()5005
С поднасяне на цветя до паметната плоча пред сградата на пожарната в Бургас, бургаските огнеборци почетоха паметта на загиналите при изпълнение на служебния си дълг колеги, предаде репортер на Burgas24.bg

Тържествената церемония, която се явява кулминация на Седмицата на пожарната безопасност, уважиха областният управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът на Община Бургас д-р Лорис Мануелян, директорът на ОДМВР старши комисар Калоян Калоянов, представители на държавни и общински институции и др.

"Тази година беше благосклонна към нашите служители. Това не означава, че Службата е била по-малко натоварена. Съпоставяйки със същия период за миналата година имаме едно съвсем малко занижение в цифрите", каза в приветствието си директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас - комисар Васил Василев.

Той изрази задоволство, че през тази година колегите му в Поморие вече работят при добри условия след санирането на сградата на Районната служба там. Друго положително нещо, случило се през годината, е започналото преди около месец строителство на сграда за Районната служба в Карнобат. Очаква се тя да бъде завършена през следващата година.  Василев посочи, че вече е възложено изготвянето проектите за строителството на втора Районна служба в Бургас. Те ще бъдат готови до края на годината, а през следващата се очаква да се осигури финансирането за нейното изграждане.   

"Всички знаем кои са символите на държавата – химнът, флагът, гербът. За мен един от символите на държавата, който не е записан в Конституцията, сте вие и вашата работа. Изпитвам изключителна удовлетвореност от високия професионализъм, който демонстрирате, изпълнявайки вашите служебни задължения", каза в своето приветствие областният управител Вълчо Чолаков.

"Имате цялото уважение и доверие не само от Администрацията и институциите, но и от всички бургазлии. Това е все по видно с всеки ден", обърна се към пожарникарите си д-р Мануелян.

Повече вижте в нашето видео!






Още по темата: общо новини по темата: 4
13.09.2018 »
13.09.2018 »
10.09.2018 »
10.09.2018 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Vizhte-kak-burgaskite-ogneborci-pochetoha-pametta-na-zaginalite-si-kolegi-815285
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.