Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мариян, който уби майка си, си прави гаргара със съда! Избра си нов адвокат, но иска държавата да плаща
© Burgas24.bg
С комедийно шоу започна днешното разпоредително заседание по делото за убийството на бургазлийката Бинка Челебиева, предаде репортер на Burgas24.bg. Както съобщихме, днес синът й Мариян трябваше да се изправи пред съда за нечовешкото престъпление. Всичко обаче свърши още преди да е започнало, заради странните прищевки на обвиняемия.

"Моето желание е да се прибера вкъщи. Искам адвокат Ваня Радиева да ме защитава, този адвокат не ми даде достатъчно надежди и основания за благоприятен изход на процеса“, изплака окованият във вериги мъж по адрес на служебния си защитник Николай Рачев.

Burgas24.bg научи, че юристът е предложил на Челебиев да признае вината си и делото да се гледа по съкратената процедура. Така присъдата му щеше да бъде редуцирана с една трета и с оглед чистото му съдебно минало, бургазлията щеше да излезе от затвора след няколко години. Предложението звучи повече от разумно, особено предвид факта, че психиатричната експертиза е доказала, че 35-годишният мъж е вменяем и е осъзнавал какво прави. Като утежняващо вината обстоятелство се счита и фактът, че жената е издъхнала в страшни мъки и до последно е осъзнавала, че умира.

Вместо да се вслуша в съвета, Мариян се е консултирал с адвокат Ваня Радиева зад гърба на служебния си защитник и вероятно е повярвал, че може да се измъкне чист след жестокото убийство на майка си. По тази причина днес той посочи, че избира нея за свой защитник. Проблемът е, че не желае да я наеме сам и да плати хонорара й, а настоява тя да му бъде назначена като служебен адвокат и разходите да бъдат поети от държавата.

Въпреки че искането му е повече от безумно, съдебният състав, ръководен от Ангел Гагашев и Петя Георгиева склони да отложи заседанието за 28-и септември и да назначи нов служебен защитник на обвиняемия. Като нищо, това ще е именно напористата адвокатка Ваня Радиева. Следващата седмица ще се гледа и молбата на Челебиев да бъде пуснат под домашен арест. В момента бургазлията дели една килия с убиеца на хазартния бос Коста Николов – Михаил Станчев.




Още по темата: общо новини по темата: 11
09.05.2019 »
28.09.2018 »
28.09.2018 »
28.09.2018 »
18.09.2018 »
12.03.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Mariyan-koito-ubi-maika-si-si-pravi-gargara-sus-suda-Izbra-si-nov-advokat-no-iska-durzhavata-da-plashta-816157
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.