Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Шефът на Митницата: Има тежки нарушения във "Винпром Карнобат! Служители: Не ни оставяйте без хляб!
Автор: Екип Burgas24.bg 21:29 / 22.09.2018Коментари ()5402
"Искаме си хляба, искаме си заплатите"! "Кой затвори завода? Кой от най-високо ниво нареди по телефона"? Това са част от посланията, които служителите на "Винпром Карнобат" и техните семейства издигнаха тази вечер в знак на протест, предаде репортер на Burgas24.bg.

Хората настояват да бъдат допуснати до работните си места и са категорични, че няма да прекратят протестите, докато гласът им не бъде чут. Ако затварянето на завода продължи повече от 48 часа, работниците са готови да пренесат недоволството си в София.

Същевременно директорът на Митница Бургас Валери Стефанов заяви, че писмени заповеди за запечатването на трите фабрики и данъчните складове на "Винпром Карнобат" са предоставени на членове на Управителния съвет на фирмата.

"В резултат на проверките по спазване на данъчното законодателство са установени много тежки административни нарушения, а за някои от тях има данни за извършени престъпления, за което е сезирана съответната компетентна институция", добави Стефанов.

Той обясни, че за действията на митническите служители за всяка проверка във всеки един склад има протоколи. Проверките се извършват в присъствието на служители на складовете и те са подписали протоколите. Там са изложени ясни констатации и факти за нарушенията. Протоколите са разписани и приети от управителите на фирмата.

Стефанов поясни, че в резултат на нарушенията се наложило запечатването на обектите в срок от 48 часа. Всички тези действията на митническата администрация са обжалваеми по съответния ред. Даден е достъп на технически лица да имат постоянно присъствие, за да не се допуснат аварии в завода и по изключение е разрешено продукцията с грозде, която е договорена за изкупуване да влиза безпрепятствено в завода.




Още по темата: общо новини по темата: 32
05.12.2019 »
05.12.2019 »
25.11.2019 »
05.11.2019 »
14.05.2019 »
07.05.2019 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница
Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Shefut-na-Mitnicata-Ima-tezhki-narusheniya-vuv-Vinprom-Karnobat-Sluzhiteli-Ne-ni-ostavyaite-bez-hlyab-817103
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.