Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Сирени огласиха Бургас, разтълкувахте ли какво се казва в съобщенията?
Автор: Екип Burgas24.bg 13:03 / 01.10.2018Коментари ()22536
© Burgas24.bg
Сирени огласиха Бургас точно в 13 часа днес. Звукът не стресна бургазлии, поне тези, разхождащи се по "Александровска" и "Богориди". Част от хората обаче не успяха да разтълкуват какво гласят съобщенията, оповестяващи опасност, предаде репортер на Burgas24.bg.

Днес в Бургас Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца и София се извършва подобна тренировка. Тя се провежда с цел проверка на техническото състояние на системата, придобиване на умения от длъжностните лица за работа с НСРПО и обучение на населението за разпознаване на сигналите, излъчвани от акустичните сиренни устройства.

В изпълнение на Наредбата за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност, Националната система за ранно предупреждение и оповестяване (НСРПО) на населението се тества два пъти годишно. Това става в първия работен ден на април и на октомври в 13:00 часа – чрез задействане на акустичните сигнали.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sireni-oglasiha-Burgas-raztulkuvahte-li-kakvo-se-kazva-v-suobshteniyata-818699
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.