Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Уникална атмосфера! Гайдари от цялата страна се обединиха в асоциация, разказаха за мисията си пред бургазлии
Уникална среща на Българска национална гайдарска асоциация се проведе снощи в експоцентър Флора. На нея присъстваха десетки бургазлии, гайдари, учители, съмишленици и пазители на българщината. Пред тях членовете на управителния съвет разказаха за мисията на сдружението, основните му цели и амбиции.

Асоциацията е създадена миналата година с подкрепата на най-значимите хора в гайдарските среди. Неин председател е Петър Янев, в управителния съвет влизат още Теодора Игнатова - зам. председател, адв. Веселин Козарев - зам. председател, д-р Георги Мишев - зам. председател, д-р Иван Георгиев, Тодор Кайков и Тодор Тодоров. Сътрудник на сдружението е Аспарух Григоров.

Целта на БНГА е развитие и утвърждаване на българския фолклор, традиции и съхраняване на гайдарството. Асоциацията ще работи за разширяването на пространството за творческа изява и социална реализация на изпълнители, автори, майстори на инструмента, както и разпространяване на постиженията на българските и чуждестранните творци в тази област.

В специално интервю за Burgas24.bg зам.-председателят на асоциацията Теодора Игнатова, която е почетен консул на България в Конго и Тодор Кайков разказаха повече за дейността на БНГА и целите, които си поставя. В разговора взе участие и бургазлията Пламен Карашев, който на 3-и март организира уникално Българовско шествие. Вижте повече в нашето видео!



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Unikalna-atmosfera-Gaidari-ot-cyalata-strana-se-obediniha-v-asociaciya-razkazaha-za-misiyata-si-pred-burgazlii-820542
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.