Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Цачева: Ще има повече пари за заплати на работещите в затворите и съдебната охрана
Автор: Екип Burgas24.bg 10:18 / 25.10.2018Коментари ()5355
© Burgas24.bg
Министерство на правосъдието ще отпусне повече средства за трудовите възнаграждения на работещите в ГД "Охрана" и ГД "Изтърпяване на наказанията". Това каза днес във Варна министърът на правосъдието Цецка Цачева, предаде репортер на Varna24.bg.

Тя е в морската столица по повод Пленумът на Висшия съдебен съвет, който провежда работно заседание в Икономическия университет. Ето какво заяви Цачева:

"Министерство на правосъдието ще отпусне повече средства за заплати на работещите в ГД "Изтърпяване на наказанията" и ГД "Охрана". Те са в размер на 17 300 000 лв. От прегледа, който направих за проектозакона, ние сме може би единствената система, на която е уважено искането за отпускането на повече щатни бройки за нуждите на двете главни дирекции. Те не са толкова, колкото аз съм поискала, но в рамките на една тригодишна перспектива по този начин ще решим проблема и с човешкия фактор в двете главни дирекции."

Повече вижте във видеото!



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Cacheva-Shte-ima-poveche-pari-za-zaplati-na-raboteshtite-v-zatvorite-i-sudebnata-ohrana-823752
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.