Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Измениха мярката на дрогирания Илко с БМВ-то
Автор: Екип Burgas24.bg 12:48 / 29.01.2019Коментари ()1133
© Burgas24.bg
След протест на Районна прокуратура – Сливен, съдът измени наложената спрямо Илко Й. мярка за неотклонение "домашен арест“ в "задържане под стража“.

Илко И. е обвинен в това, че на 19.01.2019 г. в гр.Сливен, при управление на автомобил "БМВ“, модел "X 5“, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу органи на властта (не спиране на подаден сигнал със Стоп палка, преминавания на червен светофар, предизвикващи опасност за други водачи на пътя, пешеходци и полицейски служители, докато е бил преследван от полицейски автомобил с включена сигнална сирена в гр.Сливен и др.), изпълняващи задължения по опазване на обществения ред - двама полицейски служители, като престъпното деяние се отличава с изключителна дързост – престъпление по чл.325, ал.3, вр. ал.2, вр. ал.1 от НК.

Той е обвинен и за това, че на същата дата в гр.Сливен, управлявал горепосочения автомобил след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено с техническо средство – престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

Припомняме, че на свое заседание (от 22.01.2019 г.) Районен съд – Сливен не уважи първоначалното искане на Районната прокуратура в града за задържане на обвиняемия и определи той да бъде поставен под "домашен арест“. Актът на съда бе протестиран от Районна прокуратура – Сливен.

Определението на Окръжен съд – Сливен е окончателно и не подлежи на обжалване.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Izmeniha-myarkata-na-drogiraniya-Ilko-s-BMV-to-845578
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.