Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
4 години ще лежи в затвора пияният Любчо, помел две жени на пешеходна пътека
Автор: Иван Сотиров 13:43 / 19.03.2019Коментари ()1321
© Burgas24.bg
Четири години лишаване от свобода при първоначален общ режим ще изтърпи Любчо Д. на 62 г. от Ямбол. Той е признат за виновен от две инстанции в причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека, средна телесна повреда и бягство от местопроизшествието.

Апелативен съд – Бургас потвърди присъдата на Окръжния съд в гр. Ямбол в тази част като правилна и законосъобразна.

Катастрофата е от 11.06.2016г. в Ямбол на кръстовището на ул."Граф Игнатиев" с ул."Драма", след магазин "Кауфланд". При слънчево време с добра видимост и суха настилка възрастният мъж, управлявайки "Фиат Палио“ след употреба на алкохол - 1,84 промила, връхлетял с автомобила си върху преминаващите по пешеходната пътека две жени. От удара телата на пострадалите били качени върху капака на автомобила, пренесени и отхвърлени от него напред и надясно, като паднали на пътното платно.

След инцидента подсъдимият заобиколил жените, преминал през кръстовището, завил наляво и навлязъл с автомобила по съседна улица като напуснал мястото на пътно¬транспортното произшествие.

Свидетел на катастрофата го последвал със своя автомобил и междувременно сигнализирал органите на реда. При задържането му Любчо Д. видимо бил в нетрезво състояние и говорел неясно.

Пострадалите пешеходки били транспортирани за медицинска помощ и лечение в болницата в Ямбол.Едната починала два дни по-късно.

Въззивната инстанция намали срока на наложеното на Любчо Д. наказание лишаване от право да се управлява МПС от завинаги на шест години.

Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС на Р България в 15 – дневен срок от съобщаването му на страните.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/4-godini-shte-lezhi-v-zatvora-piyaniyat-Lyubcho-pomel-dve-zheni-na-peshehodna-puteka-856660
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.