Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общинският съвет намали наемите за част от преместваеми обекти в Бургас
Автор: Иван Сотиров 10:34 / 26.03.2019Коментари ()1617
© Burgas24.bg
Община Бургас ще намали наема на преместваеми търговски обекти около РУМ "Младост", РУМ "Велека" и РУМ "Резвая". Това реши Общинския съвет, предава репортер на Burgas24.bg.

Първоначално намаляване на наемите трябваше да има и при обектите около УМБАЛ – Бургас, но въпросните отпаднаха от списъка след бурни дебати. Общинският съветник Живко Табаков изрази учудване, че на практика Общината иска да се раздели с общо 54 хил. лв. на година. И се усъмни, че това може да е предизборен подарък на наемателите на обекти в посочените райони. Георги Дражев бе против обектите около УБЛАЛ да бъдат с намалена такса, тъй като са доста посещавани.

От общинска администрация разясниха, че има реално свободни два обекта около РУМ "Велека", останалите 6 са с изтекли разрешителни, обектите общо там са 30.

Към момента изброените райони попадат документално в най-високата I-ва тарифна зона, заедно с пространства, разположени основно в централна градска част. Наемите ще се приравнят с тези на останалата територия в кварталите, където са разположени. Така цените около РУМ "Велека", например, трябва да станат като в другите зони на к-с "Изгрев", а не като в центъра. В цифрово изражение това означава намаляване на месечния наем от 16 до 10 лева на квадратен метър.

С оптимизацията на наема се цели по-висока ангажираност на съществуващите търговски площи и създаване на условия за развитие на малкия бизнес в нови територии.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtinskiyat-suvet-namali-naemite-za-chast-ot-premestvaemi-obekti-v-Burgas-858236
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.