Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Решетки за Идрис, хванат с дрога на "Фердинандова"
Автор: Георги Кирилов 15:16 / 27.05.2019Коментари ()1302
©
Апелативен съд – Бургас потвърди протоколно определение на първоинстанционния съд от 20 май 2019 г., с което на Идрис М. е наложена най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

Срещу Идрис М. е повдигнато обвинение за това, че на 31.10.2017 г. на    ул."Фердинандова“ в Бургас, пред входа на Държавна Опера Бургас, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество –над 7 г метамфетамин, на стойност 183 лева. по чл.354а, ал.2, изр.2, т.4, вр. чл.1, вр. чл.29, ал.1, б. "А“ от НК.

Съдът намери въззивната жалба на обвиняемия за неоснователна и сподели изводите на първата инстанция, че в хода на разследването са извършени множество процесуално-следствени действия, от които може да се изведе обосновано подозрение, че имено Идрис М. е извършил престъпното деяние и то в условията на опасен рецидив.

 Според съдебния състав налице е и реална опасност от укриване и извършване на ново престъпление, предвид обремененото му съдебно минало, свързано и с ефективно присъди. Последното наказание е било  изтърпяно на 01.02.2019 г. , в момента обвиняемия има три висящи дела.

Налице са законовите предпоставки за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража“, се казва в определението на Апелативен съд – Бургас.

Постановеният съдебен акт е окончателен.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Reshetki-za-Idris-hvanat-s-droga-na-Ferdinandova-872034
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.