Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ГДБОП разби група за нелегален трафик на мигранти на дунавски остров
Автор: Екип Burgas24.bg 08:29 / 30.07.2019Коментари ()784
МВР публикува снимки и видеозапис от спецоперацията на ГДБОП и прокуратурата в района на Видин, при която трафиканти бяха задържани на "банкет" на остров в река Дунав, след като по-рано група нелегални мигранти са били открити в миниван.

Подробности по реализацията дадоха ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров и директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов.

Петров обясни, че групата е работила най-общо в три направления, като само едно от тях е трафик на мигранти, трафикирани са и жени с цел проституция, проверяват се и данни, свързани с палежи. По-рано зам.-главният прокурор Иван Гешев обяви, че бандата е отговорна за опита за палеж на граничния пункт във Видин преди няколко месеца.

"Тя е действала в цялата страна, проверяваме палежи в различни части на България след неутрализирането й", допълни прокурорът, цитиран от пресцентъра на МВР.

"Групата е в полезрението ни от началото на годината, когато колегите от Видин разкриха планът да бъде запалено полицейското управление и успяха да го предотвратят", уточни гл. комисар Спиридонов.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/GDBOP-razbi-grupa-za-nelegalen-trafik-na-migranti-na-dunavski-ostrov-885968
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.