Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Гледайте филма "Възвишение“, заобиколени от история
Автор: Георги Кирилов 12:24 / 09.08.2019Коментари ()1125
©
"Любя, любиш, люби.

Любим, любите, любят.

Любил съм, любил си, любил е.

Любили сми, любили сте, любили са.

Любил бях, любил беши, любил бе..."

Цитат из Рибния буквар от 1824 г. въвежда зрителя във времена героични и пагубни за българите, в самото сърце на революционната организация. През 1872 година Димитър Общи и сподвижниците му извършват Арабаконашкия обир. Сред тях са Гичо и Асенчо - полу-революционери, полу-разбойници, които получават задача да издирят и лично да предадат писмо на Левски.

"Възвишение" преплита исторически факти с художествена измислица. Филмът е създаден по едноименния роман на Милен Русков, носител на Европейската награда за литература. Режисьор: Виктор Божинов. В ролите: Владимир Михайлов, Стоян Дойчев, Христо Петков, Юлиян Вергов, Димитър Рачков, Захари Бахаров, Малин Кръстев, Филип Аврамов, Александър Алексиев.

На 11 август в амфитеатъра на Акве Калиде можете да гледате историческата кино продукция "Възвишение". Поредното заглавие от Лятно кино "Акве Калиде" ви предлага вълнуваща среща с българската история. Началото на прожекцията е в 21:30 ч. Таксата за вход е 5 лв. и е въведена с цел да осигури място за всеки зрител. Билети може да закупите от ТК "Акве Калиде", ТИЦ - Часовника, Автогара юг, Магазия 1.

Осигурен е извънреден автобус №3 след прожекцията.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Gledaite-filma-Vuzvishenie-zaobikoleni-ot-istoriya-889117
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.