Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ученици от ЧСУ "Юрий Гагарин“ представиха достойно страната ни в Русия
Автор: Пламена Николова 10:10 / 20.08.2019Коментари ()1249
Ученици от Частно средно училище "Юрий Гагарин" в комплекс "Камчия" представиха България в Международната лагерна смяна "Мостове на приятелството", която се проведе в един от най-големите Всерусийски детски центрове "Орлёнок ". 

На откриването на смяната в Русия присъстваха деца от 17 държави, които успяха да се опознаят, да научат повече за традициите характерни за културата на всяка страна и така построиха "Мост на дружбата“!

Учениците от Частно средно училище "Юрий Гагарин", Никол Дончева и Натали Башева представиха страната ни достойно като проведоха мастер клас по изготвяне на мартеници, научиха другите деца как се играе Еленино хоро и ги нагостиха с най - традиционното българско ястие – баницата. 

"Дните ни са изключително интересни, а вечерите са изпълнени с много фестивали. Нашите ученици бяха на двудневен поход в гора Индюк, посетиха Сочи парк и разгледаха музея на Тесла.  Интересен за децата бе видео - разговор между ВДЦ  "Орленок“ и лагер "Тайвинго“, който се намира в Канада. Там те имаха възможност да задават въпроси на своите връстници, както и на президента на Международното сътрудничество на лагерите - Джон Джоргинсон“, разказва ръководителят на учениците на ЧСУ "Юрий Гагарин“.

Лагерната смяна е с продължителност от 21 дни, а възпитаниците на ЧСУ "Юрий Гагарин" са в "Орлёнок“,  в рамките на договор за партньорство и обмен между Всерусийския детски център и Международния комплекс "Камчия“.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Uchenici-ot-ChSU-Yurii-Gagarin-predstaviha-dostoino-stranata-ni-v-Rusiya-891763
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.