Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Каракачанов: Полфрийман показа среден пръст на българското общество
Автор: Екип Burgas24.bg 10:07 / 22.10.2019Коментари ()1095
© БГНЕС
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира казусa с австралиеца Джок Полфрийман, който бе освободен предсрочно за убийството на студента Андрей Монов през 2007 г. Той обясни защо e показал среден пръст в ефир по време на телевизионно интервю.

"С този жест исках да кажа, че Джок Полфрийман показа среден пръст на българското общество. Това, че съм вицепремиер не ме лишава от правото като човек и гражданин да имам позиция и емоции и да ги изразявам", каза Каракачанов.

Той коментира и темата за евентуалното приемане на Северна Македония в Европейския съюз. Каракачанов бе категоричен, че западната ни съседка не трябва да бъде приемана в Общността преди да промени политиката си спрямо България.

 "За мен интересът на нашата страна стои над всякакви клишета за европейски семейства, европейски ценности и т.н. Проблемът с политиката на Северна Македония спрямо България е от 50 години. Ако Скопие не поправи своята антибългарска политика и влезе в този вид в ЕС, ще продължи да я провежда, но вече от много по-високо ниво, на което ние няма да можем да я спрем", заяви Каракачанов.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Karakachanov-Polfriiman-pokaza-sreden-prust-na-bulgarskoto-obshtestvo-907555
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.