Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изнасиленото от двама афганистанци момиче, е било предупреждавано да не се среща с бежанци
Автор: Екип Burgas24.bg 20:00 / 22.10.2019Коментари ()1563
©
15-годишното момиче, което бе изнасилено брутално от двама афганистанци в изоставена сграда в столицата, е било предупреждавано многократно да не се среща с бежанци. Жертвата често контактувала с тях и не се е вслушала в препоръките, които дори били отправени в писмен вид, съобщава Нова телевизия. 

Девойката, която живее в приют в столичния квартал "Овча купел", е имала вечерен час, който очевидно не е спазвала. Бежанците Мустафа Хан и Лахаб Юсуфзай, които миналия вторник са се възползвали от нея по най-грозния начин, също са имали такъв.

След като Софийски районен съд ги освободи с мярка за неотклонение "надзор от инспектор от детска педагогическа стая", те са настанени обратно в общежитията за мигранти в квартал "Военна рампа". Момчетата от Афганистан твърдят, че са си платили и актът e бил доброволен.

По думите на говорителя на районната прокуратура Невена Зартова обаче, изнасилването е извършено по брутален начин, като преди това е използван и нож за заплаха.

С непълнолетната жертва работят психолози. По думите им, целият й живот е белязан от насилие. Била трудно дете, което често пъти ставало жертва на тормоз.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Iznasilenoto-ot-dvama-afganistanci-momiche-e-bilo-preduprezhdavano-da-ne-se-sreshta-s-bezhanci-907759
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.