Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Търговци разкриха как мамят клиентите, че месото е прясно!
Автор: Екип Burgas24.bg 08:34 / 12.11.2019Коментари ()1229
©
Розовият цвят на пържолите и свинското по щандовете на търговските вериги се дължи на обработката им с дезинфектант. За това разказаха за "Телеграф" производители на свинско месо от Врачанско.

Нормалният цвят на узрялото свинско месо е розов, като отива към леко кафеникав. По това време може да се познае, че е прясно и не е внесено от другия край на планетата, коментираха търговци и производители.

В много случаи обаче, за да остане месото със свеж розов цвят, производителите използват калиев перманганат - вещество с червен цвят, популярно като дезифектант, както и с антигъбични свойства. Плюсът му е, че е безвкусен и не може да се засечен извън лаборатория. 

По-възрастните клиенти лесно разпознават "освеженото" месо и го избягват, но масово хората предпочитат именно него, признаха търговци от унгарска верига с клон на пазара "Иван Вазов" в София.  Като цяло прясно произведено в България свинско месо може да се намери в повечето от малки бутикови магазини в страната. Те обикновено са на фермери, които са затворили цикъла на производство. 

Повечето от тях са принудени да продават в собствени магазини, тъй като не могат да смогнат на огромните изисквания на търговските вериги.  Такъв производител сподели, че търговска верига им е поискала 5000 лв. годишно, за да продава месото им на щандовете си. Отказват се, защото не могат да издържат.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Turgovci-razkriha-kak-mamyat-klientite-che-mesoto-e-pryasno-912958
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.