Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Хора от цялата страна помагат на семейството на 9-годишния Стефан, който почина мистериозно
Автор: Екип Burgas24.bg 20:58 / 12.11.2019Коментари ()1913
©
Хора от цялата страна се включиха в дарителската кампания за братята и сестрите на 9-годишния Стефан от село Кардам, който мистериозно почина на 27 октомври. В кметството в селото непрекъснато пристигат колети с дрехи и продукти и пощенски записи с парични средства от различни краища на държавата, каза секретарят на кметството Маргарита Радушева. Междувременно многодетното семейство има временен дом, предоставен им от тяхна съседка.

Жената в момента гледа внучката си във Варна и е предоставила къщата си за майката Росица и петте й деца, каза Маргарита Радушева. В новия дом има всички необходими условия за децата, включително вътрешна баня и тоалетна – нещо, което липсва в дома на бабата и дядото, където семейството постоянно живее. От местната земеделска кооперация са предложили работа на майката.

Росица и децата й са осигурени с всичко необходимо за цялата зима, заяви Вили Димитрова, инициатор на дарителската кампания. Семейството има кашони с пакетирани хранителни продукти, спонсори пък са осигурили дървата за отопление. В края на седмицата ще бъдат отворени всички около 30 кутии, поставени в Кардам, Генерал Тошево, Добрич, Балчик и Варна. Заедно с постъпилите средства и от разкритата дарителска сметка, ще се прецени за какво да бъдат използвани – дали за пристрояване на още една-две стаи до къщата на бабата и дядото, или за закупуване на къща за семейството, пишат от Монитор.

Братята и сестрите на починалото 9-годишно момченце вече са изписани от болниците във Варна и Добрич и са у дома. Петте деца от многодетното семейство ходят на училище и детска градина. 

Причината за смъртта на малкия Стефан все още не е ясна. Очакват се резултатите от назначените експертизи. Основната версия, по която  продължава разследването, е отравяне.

Припомняме, че трагедията в семейството, в което се отглеждали общо 6 деца, на възраст от 4 до 13 години, започнала още в събота, 26 октомври, вечерта. Всички твърдят, че са вечеряли едно и също нещо – пържена варена наденица, млечна салата, туршия, шунков салам, пили са ябълкова газирана напитка. Продуктите са закупени от кварталния магазин в селото, откъдето всички в Кардам пазаруват и където по принцип стоките не залежават. От семейството твърдят, че момчето е започнало да повръща още в събота през нощта. В неделя бил извикан екип на ЦСМП – Генерал Тошево, тъй като състоянието на още две от децата се влошило. Дежурният лекар поставил по една инжекция на децата, дал наставления и си тръгнал. След 15 минути Стефан станал още по-зле, появили се хрипове и детето издъхнало в ръцете на баба си. Резултатите от аутопсията показват, че не са установени видими причини или увреждания на вътрешните органи на детето, които да са причинили смъртта му.



Още по темата: общо новини по темата: 12
07.01.2021 »
21.07.2020 »
21.02.2020 »
16.12.2019 »
15.12.2019 »
06.12.2019 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Hora-ot-cyalata-strana-pomagat-na-semeistvoto-na-9-godishniya-Stefan-koito-pochina-misteriozno-913262
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.