Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Полицейският синдикат скочи на решението за болничните, заплашва с протест
Автор: Стоян Маджиров 14:59 / 18.11.2019Коментари ()1008
©
СФСМВР сe противопоставя на взетото решение, от 01.01.2020г. да не се заплаща първият ден нетрудоспособност /болнични/ от работодателите, като това да стане за сметка на работещите. Ето какво казват от полицейския синдикат:

Оценяваме това като тежко посегателство срещу социалните и осигурителните права на българските граждани.

На фона на издевателството срещу служителите на МВР, в допълнително заплащане от 0,25 лв. на час за нощен труд и 0,10 лв. на час за време на разположение, хилядите часове некомпенсиран по никакъв начин извънреден труд, положен в началото на годината, подигравката при определяне размера на сумите заплащани за специфични служебни дейности в определени структури на МВР, това лишаване от средства, в най-тежкия момент от едно боледуване, е откровена гавра, силно демотивираща служителите на МВР.

Определението, че са измамници, за хора, намиращи се в нужда, е откровен цинизъм.

СФСМВР счита такива действия за груба провокация и ще се включи в протестни действия на национално представителни синдикати, в случай, че проект за подобно решение се внесе в Народното събрание на Република България.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Policeiskiyat-sindikat-skochi-na-reshenieto-za-bolnichnite-zaplashva-s-protest-914703
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.