Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургас отбеляза "Празник на съседите" с рецитали и музика в Морската
Автор: Екип Burgas24.bg 13:04 / 26.05.2009Коментари ()851
© Burgas24.bg
Община Бургас днес организира за първи път в България честване на международния ден "Празника на съседите". Бургас е пилотния град в страната, който отбелязва този празник.

Празникът за пръв път се отбелязва през 1999 година във френската столица Париж. През годините все повече граждани на света се включват в инициативата, посветена на доброто съседство. През миналата година в инициативата се включват над 8 млн.жители на 29 държави, 20 от които страни-членки на ЕС. Целта е да се преодолее отчуждаването на хората през последните години, да се противопоставим на изолацията и инидивидуализма, които все повече завладяват нашите градове.

Организаторите от община Бургас твърдят, че в наши дни е по-лесно да общуваме с някого на другия край на света, отколкото да поздравим съседа си.

Днес в инициативата се включиха 8 клуба на пенсионери от общината. На лятната сцената на Охлюва в Морската градина те рецитираха свои стихове, участваха в музикално -танцова програма със стари градски песни и народни танци от различни краища на България.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-otbelyaza-Praznik-na-susedite-s-recitali-i-muzika-v-Morskata-92162
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.