Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Откриха възрастта, при която сме най-нещастни
Автор: Екип Burgas24.bg 10:01 / 14.01.2020Коментари ()824
©
Средната възраст е най-нещастна, според ново икономическо проучване, което определя 47.2 години като момент на върхово нещастие в развития свят.

Професорът от колежа в Дартмут Дейвид Бланчфлауър, бивш ръководител в Банката на Англия, е проучил данни в 132 държави за измерване на връзката между благополучието и възрастта.

Той заключава, че във всяка страна има "крива на щастието“, която е U-образна в протежение на целия живот. Тя достига най-ниското си ниво в развиващите се страни на 47.2.

"Траекторията на кривата важи в страни, където средната заплата е висока, и където не е, и където хората са склонни да живеят по-дълго, и където живеят по-кратко", пише Бланчфлауър в проучване, което бе разпространено в понеделник от Националното икономическо бюро и цитирано от Reuters. 

Изследването има все по-голяма значимост във време, когато в обществата има все по-голяма осведоменост за важността на опазването на психичното здраве, особено вследствие на финансовата криза и на фона на възхода на глобализацията.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Otkriha-vuzrastta-pri-koyato-sme-nai-neshtastni-928426
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.