Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
С есе или стихотворение можете да участвате в Националния литературен конкурс "МОРЕ"
Автор: Екип Burgas24.bg 17:05 / 16.01.2020Коментари ()1247
©
С есе или стихотворение на морска тематикамогат да участват всички желаещи  в Националния литературен конкурс "МОРЕ". Той се организира от читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985" със съдействието на Община Бургас.

Първото издание на конкурса е  през 2003 г.  и е посветен на 11 май - Деня на светите братя Кирил и Методий.  В литературният конкурс "МОРЕ" могат да участват всички желаещи на възраст от 15 до 25 години. Медиен партньор на проявата  е  специализирана онлайн медия за книги "Аз чета".  Крайният срок за предаване на творбите е 31 март 2020 г.

Голяма награда на журито  е  статуетка, грамота, парична награда и издаване на стихосбирка от Издателска къща  "Знаци" на отличения автор. За всеки жанр се излъчват І, ІІ и ІІІ награда /грамота, парична и предметна/. Награда на издателска къща "Хермес".

Номинираните творби се отпечатват в сборник след всеки две поредни издания на конкурса. Отличените от журито творби се публикуват в сайта на читалището www.chitalishte-км.org и Facebook: Читалище Бургас.

На наградените участници се изплащат пътни разходи за участие в тържеството по връчване на наградите. Журито и размерът на наградите се определят за всяка година от организационния състав на конкурса.

Вижте условията за участие:

ИЗИСКВАНИЯ И УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

- Допускат се за участие само творби на морска тематика.

- Приемат се за журиране: СТИХОТВОРЕНИЯ - до пет броя или цикъл, в т. ч. и хумористични. ЕСЕТА - до три броя.

- Произведенията се изпращат на e-mail: chitalishte_km@abv.bg текстов формат - docx и не се връщат.

- В конкурса участват непубликувани и неучастващи към момента в други конкурси произведения.

- В отделен файл: име и фамилия, телефон/GSM и e-mail адрес на автора, дата на раждане, учебно заведение, принадлежност към литературна формация (ако има такава).


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/S-ese-ili-stihotvorenie-mozhete-da-uchastvate-v-Nacionalniya-literaturen-konkurs-MORE-929231
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.