Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бойко Борисов: Поклон пред паметта на жертвите на комунистическия режим!
Автор: Силвия Станева 11:25 / 01.02.2020Коментари ()1329
©
Винаги съм казвал, че демокрацията и мирът са най-ценните неща в днешния свят. Това написа в профила си във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Днес в България почитаме паметта на жертвите на комунистическия режим. Точно на 1 февруари преди 75 години са произнесени присъдите на Първи и Втори състав на престъпния Народен съд.

"Радостен съм, че сега българите живеят в разбирателство и взаимно уважение, но това не означава, че не трябва да помним подобни режими в човешката история и поуките от тях", казва още Борисов и продължава: "Ето защо благодарение на усилията на правителството в новите програми за десетокласниците вече влиза изучаване на комунизма в България".

"Важно е да се знае цялата историческа истина за тоталитарните режими, но още по-важно е никога повече да не ги допускаме и остро да осъждаме всяко посегателство върху достойнството на човека", посочва министър-председателят и се прекланя пред паметта на жертвите на комунистическия режим.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Boiko-Borisov-Poklon-pred-pametta-na-zhertvite-na-komunisticheskiya-rezhim-933324
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.