Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стихове от Черна гора до Монголия на Поетични меридиани в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:11 / 10.02.2020Коментари ()862
©
Поезия на съвременни автори от различни страни ще прозвучи в Дома на Писателя в Бургас. На 19 февруари от 18,00 часа ще бъде представено творчеството на поети от България, Македония, Турция, Черна гора, Хърватия, Полша, Русия и Монголия. Творческата вечер под наслов "Поетични меридиани" е проява в рамките на международната дейност на Бургаската писателска общност и е своеобразно продължение на престижния фест "Свято слово" и инициативата "Намерени в превода", които дават възможност за творческа изява както на авторите, така и на преводачите.

В превод на представители на БПО Наталия Недялкова и Роза Боянова ще прозвучат творби от Родолюб Чорич, Татяна Вуйович-Костич, Лабуд Лончар - Черна гора, Валерио Орлич - Хърватия, Ерол Туфан - Турция, Стоян Тарапуза, Санде Стойчевски, Весна Ацевска, Даниела Андонова Трайковска, Гьорги Калайджиев, Соня Серафимовска - Македония, Калина-Изабела Жиола - Полша, Наталия Ерменкова - Русия и Леетив Намдаг Жанчивин - Монголия.

Някои от тези поети вече са добре познати в Бургас чрез гостуването си на фестивала на славянските творци "Свято слово", който ежегодно събира през май в Бургас талантливи представители на различни страни. От "Свято слово" тръгнаха и много други проекти, които доказаха и продължават да доказват, че за Поетичното слово граници няма.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Stihove-ot-Cherna-gora-do-Mongoliya-na-Poetichni-meridiani-v-Burgas-935645
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.