Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ще бъде ли спасена сградата на "Хеликон"? Министър Банов пристигна спешно в Бургас!
Автор: Иван Сотиров 15:27 / 25.02.2020Коментари ()2732
© Burgas24.bg
След напрежението около събарянето на книжарница "Хеликон"  министърът на културата Боил Банов  се е самосезирал и е назначил обследване на целия площад "Тройката".

Целта е да се анализира какви характеристики имат останалите сгради около нея и дали може да се направи ансамбъл. "Има пълен стоп за каквито и да било действия, докато не се произнесем по характеристиките на съответните сгради".  Това съобщи Банов на извънреден брифинг в Бургас с участието на кмета на града Димитър Николов, предаде репортер на Burgas24.bg.  Очаква се обследването да продължи около месец.  

Кметът Николов съобщи, че в квартала, в който се намира "Хеликон" има 2 сгради, които са обявени за паметник на културата – това са бившият Маринковски хан и бившата административна сграда на Хаджипетрови. Самата книжарница "Хеликон" към този момент не е паметник на културата, но се намира в така наречената охранителна зона.

Какво казаха министър Банов и кметът на Бургас Димитър Николов вижте в нашето видео! 



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Shte-bude-li-spasena-sgradata-na-Helikon-Ministur-Banov-pristigna-speshno-v-Burgas-939261
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.