Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Направиха важна крачка за изграждането на детската болница в Бургас
Автор: Иван Сотиров 10:46 / 27.02.2020Коментари ()2267
© Burgas24.bg
С пълно мнозинство местният парламент одобри докладната записка, с която се отрежда терен, на който ще бъде изградена специализирана многопрофилна детска болница в Бургас. Както Burgas24.bg вече съобщи избраното място е в непосредствена близост до УМБАЛ Бургас.

Кметът на Бургас Димитър Николов съобщи по време на дебатите, че е водил разговор с Министерството на здравеопазването, от където са изразили подкрепа и готовност за финансова помощ за изграждането на лечебното заведение. Ще бъде търсен добрият опит на други държави, в които има подобни болници. Сградата ще има топла връзка с УМБАЛ – Бургас, за да се използва целият й ресурс. Николов изтъкна, че  болницата може да служи и като учебна база.

Бъдещата Университетска детска болница със спешен център и високотехнологично оборудване ще обедини всички педиатрични специалности на едно място и ще позволи комплексно лечение на децата не само от община Бургас, а и от цяла Източна България. Предвижда се тя да е със 130 легла и спешно отделение. В нея ще осъществява следните дейности: Диагностика и лечение на заболявания и болестни процеси;  Рехабилитация; Диагностика и консултации, поискани от лекар от друго лечебно заведение; Диспансеризация; Учебна и научна дейност.

В детската болница ще има отделения по:  Педиатрия; Пулмология;  Гастроентерология; Ендокринология и болести на обмяната; Офталмология; Ушно-носно-гърлени болести; Алергология; Дерматология; Физикална и рехабилитационна медицина; Анестезиология и интензивно лечение; Образна диагностика;  Клинична лаборатория; Микробиология; Спешна медицина.



Още по темата: общо новини по темата: 20
19.04.2024 »
05.04.2024 »
28.02.2024 »
27.11.2023 »
05.04.2023 »
25.02.2023 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Napraviha-vazhna-krachka-za-izgrazhdaneto-na-detskata-bolnica-v-Burgas-939842
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.